23. april -05

 

Grende inntok Lillehammer med 41 damer og menn på en vakker vårlørdag. Første målet var å besøke Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk, GU. Senere på dagen var det tid for felles lunch og handletur til fabrikkens egen butikk i Storgata og ellers se seg omkring i byen. Besøk på Maihaugen var det planer om, men det ble det ikke tid til ( slik som tiden går!........).

Bedriften har lange tradisjoner siden den ble etablert i 1887.  Med tilgang på ull fra dalen, tilgang på vann og el-kraft, samt arbeidskraft, var Lillehammer et godt valg for etableringen. I den første tiden ble det laget "alle" former for produkter basert på ull, men sent på 50-tallet ble det kun satset på bunadsstoff, møbelstoff og broderigarn. Det meste går til eksport, bl.a. som setetrekk til tog og buss.

Se gjerne GU's egen hjemmeside for mer informasjon.

Bedriften har opprinnelig stengt på lørdager, men hadde åpnet enkelte avdelinger for oss og med produksjonen i gang. Dessverre ikke på veveriet.

Salgssjefen tok en introduksjon av bedriften og en omvisning i lokalitetene.

 

Karing av ull gjøres nok mer effektivt her enn vi gjør med våre håndredskaper på fanget, men kanskje ikke så trivelig.
Spinneriet er laaangt og meget effektivt.

Vi ble invitert til å bli med på "roteloftet" for å se om det var noe å kjøpe for en billig penge. Det er ikke mange som får denne muligheten og det var til stor glede for mange.

Fabrikkutsalget holdt ekstra lang åpningstid for oss, og mer penger gikk i omløp.

Service og vennligheten var stor, det er ikke alle steder man opplever slikt.

Takk for turen!

Tilbake til aktivitetsoversikten